Tenyészetünkről

Tenyészetünkhöz négy nagy értékű kancát hoztuk 2005. nyarán Spanyolországból, Andalúziából. Mind a négy ló vemhesen érkezett hozzánk, Spanyolországban is elismert, kiváló ménekkel fedezve.

Kancáink sikerrel szerepeltek a SICAB-on, mely Spanyolország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő tenyészszemléje.
JARCHA nevű lovunk a 2004-ben megrendezett SICAB-on 6. helyezést ért el több száz kanca közül.
Három – 2006-ban született csikónk apja GNIDIUM – a 2004. évben megrendezett SICAB Szent György díjlovaglás első helyezettje, 2005-ben a nagydíjon második helyezést ért el, a Spanyol Díjlovas válogatott lova.
A negyedik kancánk fedezőménje GLADIADOR szintén a Spanyol Díjlovas válogatott egyik kitűnő lova.

Tenyészetünknek az Őrség ad otthont, 10 hektáros legelő biztosítja a kancák és csikóik egészséges fejlődését és ideális mozgási lehetőségét.

2006-tól az ANCCE (Spanyol Tisztavérű Lovak Tenyésztőinek Nemzeti Szövetsége) tagjai vagyunk, ami elengedhetetlen egy komoly spanyol tenyészet működtetéséhez.

Tekintettel arra, hogy a spanyol ló tenyésztésének legfelsőbb szerve a Spanyol Hadügyminisztérium, így 1864 óta a hadügyminisztérium e célból létrehozott osztálya, a CRIA CABALLAR felel a spanyol lótenyésztésért. E szervezet vezeti a ménkönyveket, adja ki a származási lapokat és gyakorolja a felügyeletet a spanyolországi és a Spanyolországon kívüli tenyésztők felett. Ennek következtében kancáink, illetve a tenyészetünkben születendő csikók minősítését és chippel történő jelölését is a CRIA CABALLAR végzi.

A spanyol lónak – sok más fajtával ellentétben – nincs egységes sütése, minden tenyésztő saját bejegyzett sütéssel rendelkezik. Ezt a hagyományt követve a mi tenyészetünk is saját sütéssel rendelkezik, mely megkülönbözteti lovainkat más spanyol tenyészetek lovaitól.